contact   follow me  

BELVEDER HOUSE

 

Date: 2006

 

Requester: Universidade do Minho

 

Team: Amílcar Ferreira

 

Site: Guimarães, Portugal

 

Program: House

 

Floor Area: 600m²

 

+ project description

 

Within a land offering a wide range of sensorial experiences, BELVEDERE HOUSE offers its residents a 360-degree view of the whole landscape, seizing its visual relations.

Its implantation occurs at the convergence point of the pre-existing footpaths of fisherman’s daily activities and the natural observation point.

The organic shape intensifies the outline of the surrounding land, enables the scale control of the building and defines the border between landscape and private space.

 

share this project

 

beach house becomes a belveder
beach house becomes a belveder
beach house becomes a belveder
beach house becomes a belveder